Scroll Top

Mediation

Voûte arbeidsrecht richt zich uitsluitend op zakelijke (arbeidsrechtelijke) mediations en procesbegeleiding.

Conflict hantering

Partijen lossen gezamenlijk zelf hun conflicten op via bemiddeling door een onafhankelijke professional op basis van wederzijdse belangen.

Als mediator is Voûte arbeidsrecht vanuit een achtergrond in de advocatuur de aangewezen mediator om, zonder eventuele persoonlijke aspecten uit het oog te verliezen, de zakelijke en commerciële belangen van partijen te herkennen en op hoog niveau oplossingsgerichte begeleiding te bieden. De autonomie van partijen wordt gerespecteerd, maar Voûte arbeidsrecht geeft, indien nodig, gepaste sturing vanuit inhoudelijke expertise.

Alternatieve oplossing

Onopgeloste conflicten en juridische procedures kosten veel tijd, geld en energie. Bovendien legt dit beslag op menskracht en middelen. Tijd en kosten zijn indirect of worden niet gemeten en zijn daardoor niet zichtbaar. Er is sprake van ‘winnen of verliezen’, ‘gelijk of ongelijk’. De kern, wat is voor partijen nu echt belangrijk en wat zijn hun wederzijdse belangen, komt niet aan bod. Heeft de ene partij dan echt gewonnen, of echt gelijk gekregen, of is daarmee eigen geen werkbare oplossing gevonden. Mediation biedt dan een kans op een door beide partijen gedragen, uitvoerbare uitkomst.

Mediation proces

Bij mediation gaat het om:

  • verbeteren van de communicatie
  • duidelijk krijgen wat het probleem is
  • focus leggen op de betrokken belangen
  • het onderhandelen over en het vinden van oplossingen

 

Voûte arbeidsrecht begeleidt ook bij complexe besluitvormingsprocessen.